Nederlands Politieteam goede sparringspartner voor Almere City FC

Almere City FC heeft maandag 19 november 2012 een oefenduel tegen het Nationale politie-elftal gewonnen. In het eigen Mitsubishi Forklift Stadion werd met 3-2 gewonnen van het “blauwe”, Oranje.

Almere City Fc (BVO) dat momenteel 15e staat in de jupiler league, werd bereid gevonden als sparringpartner te fungeren, voor het Nederlands politie-elftal. De eindstand van 3-2 stemde vooral de bondscoach van het politie-elftal, Patrick vd Lagemaat, tot tevredenheid. “Met deze stand wordt weer bevestigd dat we op de goede weg zijn. Het vertoonde spel, m.u.v. de eerste 20 minuten, bied veel mogelijkheden en laat zien dat de Hermandad over een zeer goed elftal beschikt”.

Almere City-trainer Fred Grim, gaf aan dat hij het niveau van het Nederlands politie-elftal vrij hoog vond en een waardig tegenstander om tegen te oefenen.

Voor Sander Keller, speler van Almere City Fc, was het niet de eerste keer dat hij aantrad tegen het politie-elftal. In 2010 was Keller als speler van Fc Utrecht al eens de tegenstander van dit politie team. Voor hem dus geen onbekende tegenstander. 

Almere City begon de wedstrijd fel en agressief. Vanaf het eerste fluitsignaal waren zij dan ook de bovenliggende partij. Almere probeerde met vlot combinatievoetbal en met gebruik van hun snelle buitenspelers de wedstrijd snel in hun voordeel te beslissen. Met name Charles Dissels en Rashid Browne waren een plaag voor de defensie van het politie-team en hun directe tegenstander. Browne, die afgelopen vrijdag nog de 2-0 maakte tegen Fc Den Bosch, bleek met zijn enorme snelheid een gevaarlijk wapen.

 Het was dan ook Charles Dissels die een hoge voorzet vanaf de zijkant van richting veranderde en zo de 1-0 op het scorebord zetten. In de 20ste minuut werd een vlotte aanval van Almere City goed afgerond door Rowin van Zaanen en 2 minuten later was het Rahid Browne die de 3-0 over keeper van het politie-elftal heen lobte.

 Bondscoach vd Lagemaat, die i.v.m. afwezigheid van Jochem Twisker het elftal alleen onder zijn hoede had, besloot na ruim een half uur, Arjan de Zeeuw in te brengen. De coach besloot verder Danny Scholte tegenover Browne te zetten en dit bleek een gouden zet. Arjan de Zeeuw, die ondanks zijn leeftijd weer heeft laten nog steeds geweldig te kunnen voetballen, zetten zijn defensie gelijk neer en Almere verloor de grip op de wedstrijd. Het politie team kon onder de druk uitkomen en met enkele zeer goede langen ballen van Lion Axwijk, werd enkele malen de aanval gezocht. Kansen voor Pieter Koopman, Stefan Pierre en Michael Lanting werden echter niet tot doelpunt gepromoveerd.

 Michael Lanting, speler van topklasser Achilles uit Groesbeek, kwam na het inbrengen van Arjan de Zeeuw, ook op het middenveld meer tot voetballen. Michael zou later de beste man van het veld worden, bleek een echte aanjager voor zijn team.

Almere ging uiteindelijk met een 3-0 voorsprong rusten. De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld als laatste kwartier voor rust. Het Nederlands politie-elftal bleef de bovenliggende partij en kansen werden gecreëerd. Het was dan ook, good old Yuri Cornelisse, die in de 68ste minuut een schitterend doelpunt maakte en de 3-1 aantekende. Vanaf ongeveer 20 meter van het doel van Almere, kreeg Cornelisse de bal aangespeeld en zag de doelman Erwin Friebel tever voor zijn doel staan. Met een schitterende boogbal verschalkte hij Friebel. Cornelisse vierde zijn treffer door, net als in zijn beste dagen, “de radslag” te maken.   

Niet veel later promoveerde ook Stefan Pierre een kans tot een fraaie treffer. 3-2 en een verrassing was in de maak. 

 Het politie-elftal kreeg nog kansen op 3-3, maar ook Almere kwam er enkele malen goed uit. Frank Mol, keeper van hoofdklasser De Zouaven, liet echter zien een goede doelman te zijn en hield met 2 mooie reddingen zijn ploeg in de race voor een gelijkspel.

 Het bleef 3-2 en na ruim 90 minuten floot de goed fluitende scheidsrechter, Gino D’onorio uit Hoorn, af.  

Arjan de Zeeuw en Ken van der AA in actie.

Almere City Fc bedankt voor deze wedstrijd en succes met de competitie wedstrijd van aankomende vrijdag tegen FC Eindhoven.

Politie-elftal is in voorbereiding op het EK in 2014 in Tsjechië. In 2013 staan er kwalificatiewedstrijden op het programma.

Nederlands politie-elftal: Ken van Egdom, Frank Mol, Ken vd Aa, Lion Axwijk, Danny Scholte, Marco Miltenburg, Arjan de Zeeuw, Yuri Cornelisse, Michael Lanting, Yat-Wing Law, Alex de Bruine, Stefan Pierre, Pieter Koopman, Roel Hendriks, Derk Lamar Brison, Jeffrey Pijpers.

Coach: Patrick vd Lagemaat en Jochem Twisker, elftalleider: Frank Alen

 

 

 

Overig

 

Regio voetbal

Kleding

Historie

Contact

www.politievoetbal.nl - © copyright 2012 - Jaco de Mooij