Yuri Cornelisse

Mijn voetballoopbaan is begonnen vanaf de f puppillen bij AFC”34 in Alkmaar. Op 13 jarige leeftijd kwam ik bij de voetbalschool van AZ terecht, waar ik uiteindelijk doorstroomde in de A-Junioren. Vervolgens kreeg ik een amateur contract voor het 2e elftal, alwaar ik heb een jaar heb gespeeld. De kans om via AZ in het betaalde voetbal te komen was erg klein en besloot om terug te gaan naar AFC”34(Hoofdklasse A) om mij via de amateurs alsnog in het betaalde voetbal te geraken. Na twee jaar had ik de keuze uit een zevental clubs, uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om mijn carrière als prof in 1998 te beginnen bij Top Oss in Brabant. Ik had een stage afgewerkt bij Top en de toenmalige trainer Adrie Koster zag het erg in mij zitten.

Mijn schooldiploma’s had ik ook behaald (H.A.V.O en MEAO) wat ik zeker heel belangrijk vond. Als ik niet zou slagen in het betaalde voetbal had ik iets om op terug te vallen.

In totaal heb ik in mijn 15 jarige loopbaan als profvoetballer bij Top Oss, Anderlecht, RKC, NAC, Groningen en ADO Den Haag gespeeld.

Ik heb het geluk gehad dat ik nooit met ernstige blessures te maken heb gehad en daardoor het maximale uit mijn carrière heb gehaald. Ik heb tot en met mijn 35e gevoetbald en kijk daar met veel plezier en voldoening op terug.

Enkele hoogtepunten voor mij zijn o.a.: Transfer naar Anderlecht vanuit de eerste divisie, twee keer Europees voetbal gehaald met Groningen, vijf jaar met RKC en met mijn beste trainer die ik gehad heb (Martin Jol) in de sub top gespeeld, promotie met ADO Den Haag naar de Eredivisie.

Volgens de statistieken heb ik 371 duels in het betaalde voetbal gespeeld en 66 doelpunten gemaakt. Ik sta bekend om mijn radslag, die ik maakte na het maken van een doelpunt. In oktober 2010 beëindigde ik mijn loopbaan.

Tijdens mijn laatste seizoen bij ADO Den Haag heb ik me bezig gehouden met mijn carrière na het voetbal. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het is om te veranderen. Na een beroepskeuze test kwam een aantal suggesties naar voren, waaronder die van agent. Ik zat in de sociale hoek. En een kantoorbaan van acht tot vijf is niets voor mij. Ik moet in beweging en buiten zijn en contact hebben met mensen. Ik heb me uitgebreid verdiept in het politievak alvorens te solliciteren. Ik ben o.a. met mijn schoonzus gaan surveilleren in de binnenstad van Amsterdam en heb bureaus bezocht en met agenten gesproken, ook heb ik een workshop gevolgd en open dagen in Alkmaar en Amsterdam bezocht.

Ik ben inmiddels halverwege de opleiding tot allrounderpolitiemedewerker en heb gemerkt dat het politievak heel breed is, elke dag leer ik weer nieuwe dingen en kan mij als mens verder ontwikkelen. Daarnaast komen de ervaringen tijdens mijn voetbalperiode van pas op straat.

Ik ben nog steeds blij met mijn keuze en heb er veel plezier in. Natuurlijk train ik ook nog af, dit doe ik door drie keer in de week te hardlopen. Daarnaast zwem ik regelmatig en voetbal ik nog wedstrijden bij mijn oude prof clubs en wanneer er voetbalwedstrijden bij het korps zijn.

 

 

Regio voetbal

 

Regio voetbal

Historie

Oud prof-voetballers

Contact

Facebook

www.politievoetbal.nl - © copyright 2015