Link naar interview Arjan de Zeeuw

Arjan de Zeeuw

Ik ben begonnen met voetbal bij de amateurclub Vitesse '22 uit Castricum en heb hier tot aan mijn 22ste gevoetbald. In het seizoen 1992/93 heb ik voor Telstar getekent als semi-prof combinerend met de studie geneeskunde. Gedurende het seizoen 1995/96 ben ik naar het Engelse Barnsley in de championship vertrokken. Het tweede seizoen bij Barnsley met de club naar de Premier League gepromoveerd en ben ik door Barnsley supporters tot speler van het jaar verkozen.

Helaas het seizoen erop ook weer gedegradeerd en eind seizoen 1998/99 toen mijn contract afliep ben ik door Wigan Athletic overgenomen. Ik speelde drie seizoenen bij Wigan,in de tweede engelse divisie als aaanvoerder voordat mijn contract af liep in 2002. Vertrokken naar Portsmouth onder leiding van Harry Redknapp. In het eerste seizoen promotie naar de Premier League afgedwongen en vervolgens twee jaar als aanvoerder in de Premier League gespeeld.

Helaas door trainer wissel bij Portsmouth vertokken naar andermaal Wigan Athletic waar ik ook twee jaar als aanvoerder in de Premier League heb gespeeld en zelfs op het lijstje favoriete voetballers van de toenmalige Engelse Premier , Tony Blair , terecht kwam.

Aan het eind van mijn tweejarig contract en na enig blessure leed nog een jaar bij Coventry City in de Championship gespeeld. Op 38 jarige leeftijd na een teleurstellend seizoen een punt achter mijn professionele carriere gezet en teruggekeerd naar Holland. Nog 1 jaartje afgebouwd bij hoofdklasser ADO'20 uit Heemskerk alvorens mijn 'boots' aan de wilgen te hangen.

Uiteindelijk heb ik met het grootste plezier 537 betaalde wedstrijden gespeeld waarvan 443 in diverse engelse league's. Ik heb zowel in de tweede divisie van het old school engelse 'kick and rush' mogen genieten als van het technisch hoogstandende en sprankelende continentale voetbal van Arsenal onder Wenger in de Premier League.

Link naar interview Arjan de Zeeuw

 

 

Regio voetbal

 

Regio voetbal

Historie

Oud prof-voetballers

Contact

Facebook

www.politievoetbal.nl - © copyright 2015