Sv Spakenburg stelt binnen minuut zege veilig tegen Nederlands politie elftal:

Dinsdag 5 februari 2013, was sv Spakenburg de tegenstander van het Nederlands politie elftal. Om 20.00 uur werd er afgetrapt op het schitterende complex van de sv Spakenburg. De wedstrijd werd onder lastige omstandigheden gespeeld. Ruim een uur voor aanvang van de wedstrijd begon het hevig te sneeuwen. Scheidsrechter Gino D'Onorio vond het echter veilig genoeg om de wedstrijd doorgang te laten hebben. Deze goed leidende arbiter had het bij het juiste eind.

Het "Blauwe" Oranje wat onder leiding staat van bondscoach Jochem Twisker (volgend seizoen assistent bij Spakenburg) en Patrick vd Lagemaat (eveneens Spakenburg) had voor dit duel niet de beschikking over het sterkste elftal. Pieter Koopman en Frank Mol hadden bekerverplichtingen met hun eigen club de Zouaven, Michael Lanting moest spelen met Achilles '29, Richard Schooten moest zich melden bij csv Apeldoorn, Lion Axwijk, Bert Apotheker en Eelco Tigchelaar waren geblesseerd, Yuri Cornelisse was ziek en Pascal Florie had afgezegd wegens privéomstandigheden. Daar staat tegenover dat de technische staf weer een aantal nieuwe namen heeft kunnen zien acteren op dit niveau.

(voor aanvang wedstrijd)  

Wedstrijd:
De eerste helft speelde zich goeddeels af op het middenveld. Het Nederlands politie team had wel aanvallende intenties, maar " De Blauwen'' won meer duels, speelde goed en verzorgd voetbal en nam de regie al snel over. Spakenburg, wat vroeg druk zetten op de verdediging van het politie elftal, wilde snel de wedstrijd in hun voordeel beslissen. De eerste echte kans was na ongeveer 20 minuten, toen aanvaller Raily Ignacia, vanaf de 16 meter vrij kon inschieten. Zijn schot werd echter geblokkeerd door een inglijdende Marco Miltenburg. Daartegenover stonden 2 fraaie kansen voor Alex de Bruijne die tot 2x toe zijn inzet net naast zag gaan. Verder dan dat liet de verdediging van Spakenburg onder leiding van Rudy Jansen en Jeroen Hessing het niet komen.

Balverlies en niet adequaat omschakelen zorgende in de 27ste minuut voor een counter van Spakenburg. Thijs Sluijter veroverde op het middenveld de bal. Jaap van Duijn was het eindstation en zorgde met een fraaie lob voor de 1-0. De hermandad kreeg gelijk les in wat voetballen op topklasse niveau inhield. Nog napratend over de tegengoal was het na wederom balverlies op het middenveld en een steekbal door het hard van de defensie, Mitch van der Vlist die in de 28ste minuut voor de 2-0 zorgde. Hij schoof de bal langs de uitkomende doelman Danny Been, die kansloos was. Achteraf kan je zeggen dat in deze minuut de wedstrijd al was gespeeld.

Aanvoerder Arjan de Zeeuw die zijn team daarna bij de hand nam zorgde ervoor dat de ruststand met dezelfde cijfers werd ingegaan. Goed mee voetballen, maar met 2-0 achter de rust in was de conclusie na 45 minuten.  

 

Na rust waren de rollen omgedraaid, maar goed keeperswerk weerhield achtereenvolgens, Tim de Bruin en Danny Scholte van de aansluitingstreffer. Ook Jeff Pijpers wist de bal van een paar meter niet in het Spakenburgs doel te krijgen. Hoogtepunt was toch wel de vrije trap van Danny Scholte, die door de Spakenburg goalie uit de linkerbovenhoek werd getikt. Spakenburg werd op de counter nog gevaarlijk en het was Raily Ignacio die, na een pas van Maarten Woudenberg, in de 82ste minuut uit zo'n counter de 3-0 op het bord zetten. Man van de wedstrijd aan de zijde van de hermandad was toch wel linker middenvelder Roel Hendriks. Hendriks, balvast, rustig, goede pas en inzicht, liet een goede indruk achter bij de technische staf.    

Spakenburg coach Johan de Kock kon terugzien op een goede oefenwedstrijd. Verschil tussen beide ploegen zit hem in training en automatisme. Vandaag ook een les productiviteit als het gaat om benutten van de kansen. Verder beide ploegen aan elkaar gewaagt.

(Fysio Henk vd Aa bezig met Lion Axwijk voor de wedstrijd) 
  
Opstelling Nederlands politie elftal:
1. Danny Been, 2. Ken vd Aa, 3. Arjan de Zeeuw, 4. Danny Scholte, 5. Marco Miltenburg, 7. Ravi Benrida, 6. Alex de Bruijne, 8. Roel Hendriks, 10. Hakan Yilmaz, 11. Stefan Pierre en 9. Tim de Bruin (16. Dennis Spoel, 12. Yat-Wing Law, 14. Jochem Heijnen, 15. Jeff Pijpers)

Technische staf:
Bondscoach: Jochem Twisker, Assistent: Patrick vd Lagemaat, Elftalleider: Frank Alen, Fysio: Henk vd Aa, Materiaalman: Nihat Karadag
  
Samengevat:
Spakenburg heeft het vertrouwen weer wat opgevijzeld en het Nederlands politie team heeft voor de aanloop naar het EK kwalificatie weer kunnen oefenen tegen een top-tegenstander, namelijk regerend kampioen van de zaterdag topklasse !

Auteur: John vd Berg (verslaggever voetbal NPSB)  

 

 

 

 

Overig

 

Regio voetbal

Kleding

Historie

Contact

www.politievoetbal.nl - © copyright 2012 - Jaco de Mooij