Zvv Volendam – Nederlands politie zaalvoetbalteam               5-1

Op woensdag 27 maart 2013 stond de oefenwedstrijd tegen zvv Volendam op de rol. Tegenstander zvv Volendam dat momenteel de de 10e plaats inneemt in de huidige eredivisie van het Nederlandse zaalvoetbal bleek een leuke tegenstander voor het ‘blauwe’ oranje. De ruststand was 1-0 in Volendams voordeel en kende een eindstand van 5-1. Hoewel de eindstand geflatteerd was kan het politie team terug kijken op een leuke pot waarbij niet werd onder gedaan voor de eredivisionist.

foto1
(teamfoto)

Het politie team, dat onder leiding van Patrick vd Lagemaat en Nihat Karadag, een aantal afzeggers kende (Duminda Menting, Ravi Benrida, Thijs Wattimena, Manwel Artoumian) kreeg weer de kans om een aantal nieuwe gezichten op dit niveau aan het werk te zien.

Lagemaat: “Alles staat nog in het teken van voorbereiding op het WK in 2014 in eigen land. Resultaat is ondergeschikt al willen de spelers liever winnen natuurlijk. Dat is ook gezond denk ik, maar ik ben nog steeds op zoek naar het beste team en vaste spelpatronen”.

1e helft:
De wedstrijd die onder leiding stond van de goed leidende Gino D’Onorio uit Hoorn en kende 2 ploegen die in de eerste paar minuten van de wedstrijd de bal rond lieten gaan en elkaars kracht aftasten.

De eerste echte grote kans kwam na een minuut of 4. Aanvoeder van het politie team, Marco Miltenburg, werd door Mark den Hartogh de diepte ingestuurd en kwam 1 op 1 met de keeper te staan. Miltenburg passeerde de keeper met een fraaie sleepbeweging maar schoof de bal daarna te nonchalant binnen. Gevolg bal binnenkant paal doel weer uit.

Na dit wapenfeit begonnen beide ploegen met wat meer durf en ballen. De diepte werd meer gezocht en er werd goed achter de bal aan door bewogen. In deze fase kon je zien dat de ploeg uit Volendam een aantal maal per week met elkaar traint en dat daar meer vastigheden in het spel zaten. Des al niettemin stond de verdediging van het politie team goed en met name het duo Miltenburg en Den Hartog waren een lastig obstakel voor de Volendamse aanvallers.

De eerste helft die op een 0-0 af leek te streven, werd toch door een doelpunt opgeluisterd. Yat-Wing Law verspeelde de bal achterin in een 1 op 1 situatie en hierdoor kon de spits van Volendam op doelman Ken van Egdom af. Die redde in eerste aanleg bekwaam maar de rebound kwam voor de voeten van Volendam speler Maurice Buys die de bal onberispelijk hoog in het doel werkte.

Lagemaat: “Ook dit is een leermoment. Als je tegen dit soort ploegen resultaat wil halen, moet je gehele tijd gefocust zijn en mag dit soort balverlies niet. Dat is dodelijk en loop je achter de feiten aan”.

Uitblinker aan politie zijde was toch wel puntspeler Stefan van Pierre. Stefan was sterk aan de bal, altijd aanspeelbaar en heeft een goede actie.

2e helft:
Het tweede bedrijf werd voortvarend gestart door het politie team. Veelvuldig werd de aanval gezocht en Thomas Derksen en Peter Janse kregen na goede actie’s kansen om te scoren. Dit werd echter voorkomen door een uitstekend keepende keeper van zvv Volendam die met enkele fraaie reddingen zijn doel schoon hield.

In de 35 ste minuut van de wedstrijd bereikte Ken van Egdom met een verre uitgooi, puntspeler Stefan van Pierre, die handig bij een Volendam verdediger wegdraaide en snoeihard binnenschoot. Op dit schot had de Volendam keeper geen antwoord en de verdiende 1-1 stond op het bord.

Kort na deze 1-1 kwam Volendam weer op voorsprong. Balverlies van het politie team leidde tot een snelle counter en uiteindelijk werd er een bal via de rechterzijde hard voorlangs geschoten naar de tweede paal. Daar stond een aanvaller van Volendam klaar om de bal al dan niet wat gelukkig achter doelman Van Egdom te werken.

Lagemaat: “Na de iet wat gelukkige 2-1, gingen we in de fout door te gretig de aanval te willen zoeken. De hele wedstrijd konden we opbrengen de rust te bewaren en vandaar uit de aanval te zoeken. Nu werd er te gehaast gespeeld, gevolgd door onnodig balverlies en counter tegen”.

Tussen de 40ste en 43ste minuut kreeg het politie team 3 goals tegen en was de wedstrijd gespeeld. Maurice Buys kwam met de bal opgelopen en schoot vanaf 20/25 meter op het doel. Doelman Van Egdom beoordeelde deze bal geheel verkeerd en 3-1 stond op het bord.

Kort hierna werd de puntspeler van Volendam strak ingespeeld aan de zijlijn. Deze draaide handig bij zijn verdediger vandaan en ging via de zijkant op Van Egdom af. Van Egdom die te snel naar de grond ging werd middels een lobje voor de 4e maal gepasseerd.

foto2

Lagemaat: “Derde goal is duidelijk en dat laat Ken nooit meer gebeuren. Bij de 4e goal gaan ook 2 eigen fouten aan vooraf. Daar mag je nooit zo instappen aan die zijlijn. De aanvaller moet je gewoon voor je houden. Daarna gaat Ken veel te snel naar de grond. In de zaal is het belangrijk de aanvaller onder druk te houden en zo lang mogelijk laten zien wat je gaat doen. Door snel te gaan liggen ben je bij een hoge bal of lob kansloos”.

Had het politie team in deze fase dan helemaal niets te vertellen. Dat is ook niet waar. Paal en lat werden nog geraakt door Peter Janse en Stefan van Pierre. Schoten van Mark den Hartogh en Marco Miltenburg werden gestopt door de keeper of gingen rakelings langs het doel.

Lagemaat: “We hebben dan ook nog de pech dat je niet nog een goal maakt. Wordt het 3-2 of 4-2 dan ga je er als team weer in geloven. Nu valt hij niet en kost dat omschakelen veel kracht”.

Vlak voor tijd viel ook nog de 5-1 uit een counter en was het over en uit. 5-1 eindstand, geflatteerd maar verdiende overwinning voor zvv Volendam.

Lagemaat: “Ook die laatste goal valt uit een omschakelmoment. Voorin verliest men de lopende man even uit het oog en komt dan gewoon een meter te laat. Hierdoor kon de counter simpel worden uitgespeeld over 3 schijven en was het vrij inschieten voor de aanvaller”.

Karadag: “Ik heb een leuke wedstrijd gezien tussen 2 ploegen die erg aan elkaar gewaagd zijn. Zvv Volendam wat gelukkig met sommige goals, maar denk uiteindelijk verdiend gewonnen. Dat het 5-1 is geworden heeft ook met eigen kwaliteit te maken. Ik heb vandaag op afstand enkele nieuwe jongens bezig kunnen zien op dit niveau en sommige hebben het goed gedaan. Stefan van Pierre een echte aanwinst, Mark den Hartogh en Peter Janse goede spelers. Ik heb echter ook jongens gezien die het niveau niet aankunnen. Geen schande en leerzame pot voor ons als technische staf”.  

Nederlands politie team: Ken van Egdom, Stefan van Pierre, Marco Miltenburg, Mark den Hartogh, Yessine Asag-Gau, Peter Janse, Yat-Wing Law, Thomas Derksen, Mehmet Beluli.

Technische Staf: Patrick vd Lagemaat, Nihat Karadag, Henk vd Aa (Fysio)    

Zvv Volendam erg bedankt voor de wedstrijd en heel veel succes voor de resterende wedstrijden in de eredivisie.

 
Auteur: John vd Berg                        

 

 

 

Overig

 

Regio voetbal

Kleding

Historie

Contact

www.politievoetbal.nl - © copyright 2012 - Jaco de Mooij